Wat je moet weten over olie uit koolzaad

Er zijn in hoofdzaak twee toepassingen voor koolzaadolie: in de keuken en in de industrie. In de keuken wordt de culinaire versie van canola olie, die ook gewoon canola olie genoemd wordt, gebruikt om te koken. De chemische industrie en de auto-industrie vormen de grote meerderheid van de consumenten van industriële koolzaadolie.

Wat je moet weten over olie uit koolzaad

Is olie gemaakt van koolzaad goed voor je?

De consumptie van koolzaadolie is in vele delen van de wereld heel gewoon. Het is bekend omdat het zowel goedkoop als veelzijdig is bij gebruik als bakolie, en het wordt vaak gebruikt in saladedressings, gefrituurd voedsel, en baksels.

Omdat ze van nature weinig verzadigde vetten en veel onverzadigde vetten bevat, is koolzaadolie fantastisch voor je gezondheid.

Het is een zeer goede bron van vitamine E, dat een krachtige antioxidant is die gunstig is voor de gezondheid van zowel de ogen als de huid.

Koolzaadolie is een uitstekende bron van alfa-linoleenzuur, dat een soort omega-3 vet is en in verband gebracht wordt met talrijke verbeteringen in de cardiovasculaire gezondheid, waaronder een vermindering van het risico op een hartaanval en een verlaging van de bloeddruk.

Van raapzaadolie, die rijk is aan omega-6 vetten, is aangetoond dat het de algemene gezondheid ondersteunt. Aan de andere kant is ontsteking een mogelijk neveneffect van te veel omega-6 in je lichaam. Koolzaadolie bevat, gelukkig, een evenwichtige verhouding van omega-3 en omega-6 vetten, die volgens deskundigen de ideale verhouding van 1:2 is. Deze verhouding vind je terug in de olie.

Voordelen van het gebruik van koolzaadolie

Veelzijdigheid. Roosteren, bakken, frituren, bakken, marinades, dompelen, besprenkelen en sauzen zijn allemaal mogelijke toepassingen voor dit veelzijdige ingrediënt.

Een zeer hoge temperatuur om te bakken. Raapzaadolie heeft een hoog rookpunt, wat aangeeft dat het pas vlam vat bij temperaturen van ongeveer 400 graden Fahrenheit. Daardoor is het een uitstekende keuze om paddenstoelen of groenten in de oven te bakken.

Minder verzadigd vet. Omdat het de minste hoeveelheid verzadigde vetten bevat in vergelijking met de andere oliën, is het een goede keuze voor je gezondheid.

Vitamine E. Koken met koolzaadolie is een uitstekende manier om de hoeveelheid vitamine E in je voeding te verhogen.

Milde smaak. Omdat ze een zeer milde smaak heeft, kan koolzaadolie gebruikt worden in een grote verscheidenheid van kooktoepassingen. Het werkt heerlijk in recepten voor dipsauzen, saladedressings, bakken, frituren in de pan en zelfs frituren. Je kunt ermee koken of het op kamertemperatuur serveren. Beide mogelijkheden zijn geldig.

Betaalbaarheid. Koolzaadolie kun je meestal kopen voor aanzienlijk minder dan ongeveer de helft van de prijs van olijfolie.

Bron: rapeseed oil suppliers

Laatste Nieuws is powered door: