Voordelen van kunststof kozijnen

1. Als het gaat om geld besparen op energiekosten zijn kunststof PVC ramen ongeëvenaard.

Het raamkozijn is een van de belangrijkste onderdelen om een doeltreffende thermische isolatie te garanderen, wat zowel geld als energie kan besparen. In vergelijking met ramen van aluminium of hout worden van PVC gemaakte raamprofielen als superieur beschouwd. Ze bieden hogere isolatiewaarden, waardoor ze zowel het energieverbruik als de verwarmingskosten kunnen verlagen. In de standaard biedt het gebruik van PVC raamkozijnen een zeer belangrijke mogelijkheid om het energiegebruik te verminderen. Ramen voor huizen kunnen nu zowel efficiënt als zuinig gebouwd worden, dankzij de ontwikkeling van de allernieuwste PVC profielen en het steeds gangbaarder worden van drievoudige beglazing.

Kozijnen Deurne kunststof

2. De kosten-baten verhouding van PVC ramen is uitzonderlijk hoog

PVC ramen bieden duidelijke financiële voordelen, niet alleen in de aankoopfase maar ook gedurende de hele levenscyclus van het product. PVC profielen zijn ruwweg 20-30 procent duurder dan houten kozijnen, en de kosten van aluminium ramen zijn 30 procent hoger dan die van een van deze twee opties, waardoor ze de duurste oplossing zijn. Door het aanzienlijke energiebesparingspotentieel en het geringe onderhoud dat tijdens de volledige levensduur van meer dan 50 jaar nodig is, dalen de kosten tijdens de levensduur van het product.

3. Ramen van PVC zijn eenvoudig te onderhouden

Ramen van hoogwaardig PVC zijn buitengewoon eenvoudig schoon te maken en vergen tijdens hun levensduur heel weinig onderhoud. Houten ramen daarentegen moeten ongeveer om de twee jaar het glas laten vervangen en om de vijf jaar geschilderd worden. PVC granulaat dat met de modernste technieken vervaardigd wordt is uitzonderlijk lichtvast en bestand tegen de inwerking van het weer. Door de onderhoudsarme eigenschappen van de gladde profieloppervlakken is alles wat nodig is om de kozijnen schoon te maken afwasmiddel. Tips over het onderhoud van PVC ramen vind je op onze informatie pagina. Op deze pagina vind je ook meer informatie over het onderhoud van PVC ramen.

4. Ramen van PVC gaan uitzonderlijk lang mee

PVC ramen hebben daarentegen een uitzonderlijk lange levensduur in vergelijking met houten raamkozijnen. Ramen van superieure kwaliteit vallen op door hun weerstand tegen vervorming en hun hoge mate van functionaliteit over een langere periode. PVC ramen zijn een fantastische investering, niet alleen vanwege hun lange levensduur, die minstens 50 jaar bedraagt, maar ook omdat ze de waarde van een huis helpen behouden.

5. PVC ramen hebben een indrukwekkend lage impact op het milieu

Ramen van PVC zijn volledig recycleerbaar, wat betekent dat ze goed zijn voor het milieu. Slechts vier procent van ’s werelds gas- en oliereserves wordt gebruikt voor de productie van kunststoffen, en slechts één procent van die kunststoffen gaat naar de fabricage van PVC. Veertig procent van ’s werelds gas- en oliereserves wordt gebruikt om gebouwen te verwarmen en van energie te voorzien. Behalve dat ze recycleerbaar zijn, zorgen ook de lange levensduur van PVC profielen en de geringe hoeveelheid verontreinigende stoffen die bij de fabricage ervan worden geproduceerd voor een uitstekende ecobalans en dragen ze bij tot het behoud van het milieu. Ramen van PVC hebben een veel langere levensduur dan die van hout, en het fabricageproces voor PVC ramen verbruikt aanzienlijk minder energie.

Bron: Kozijnen Deurne

Laatste Nieuws is powered door: